Kvinder og tatoveringer
 Har du forslag til en artikel,
så kontakt Nanna på
admin@nannas.dk

 

 

Kvinder og tatoveringer
som kropsudsmykninger


Artikel af Nanna Naye


Foto: Sille med eneret for Nannas.dk
Klik på billedet for stort billede

Det er efterhånden 7 år siden jeg mødte Sille og som tiden er gået har hun fået flere og flere tatoveringer – dette gav anledning til en snak om kvinder og kropsudsmykninger

Hvad får en 41 årig kvinde til at dekorere sin krop med tatoveringer, som ikke kan vaskes af og som bliver udvisket som tiden går?
Jeg har altid været anderledes end normen, jeg har altid gjort hvad andre ikke turde, jeg har altid haft lyst til at "stikke ud" selv om jeg er indadvendt. Folk siger du bliver gammel og det bliver grimt, så svarer jeg jamen jeg bliver gammel alligevel, og så er det jo kunst. Det er ærgerligt at der er så mange fordomme. Jeg bruger det lidt som et skjold, fordi jeg er indadvendt – er også blevet mobbet.

Hvor mange har du?
Jeg har på hoften, balden, en edderkop på foden, den store tatovering på skulder/arm, venstre skulder, nakken (partatovering) og pegefingeren

Hvordan opstod ideen?
Det var en gave da jeg fyldte 30 (rose på balde) men ikke lavet af samme tatovør

Regler: Du må ikke have tatoveringer der ikke kan skjules med en langærmet bluse, dvs. ingen på halsen, ansigtet, hænder. Alder 18 år

Hvordan og ud fra hvilke kriterier valgte du motivet (den store ryg/arm)
Natur Japanske kirsebærblomster, perler, fjer, blomster, mexicansk kranie (det var desværre mig der fandt min mor da hun var død og det gav inspirationen til denne tatovering idet man hylder de døde i Mexico på de dødes dag og da indgår dette symbol) Jeg har selv valgt det hele.

Føler du dig erotisk/tiltrækkende pga. tatoveringerne?
Svar: Ja det er sådan jeg føler mig. Og jeg føler at nogle mener at fordi man ser sådan ud er man mere fræk, knapt så bly.

Spurgte du nogen til råds inden du gik i gang?
Svar: Nej det havde jeg afklaret med mig selv inden, at det var det jeg ville – og sådan blev det.

Blev du frarådet tatoveringer og gav det ufred?
Da min mor levede syntes hun ikke rigtig om det, men hun accepterede det. Det har aldrig givet ufred. Min mand var ikke helt med på idéen om en hel arm, da jeg startede, men i dag synes han det er flot - han er for øvrigt ligeså tatoveret som mig nu.

Hvad var vennernes reaktion:
Så finder man ud af hvem der er venner og hvem der ikke er. En barndomsveninde gyser ved synet af mig, hun accepterer tilsyneladende ikke tatoveringer, hvilket er spøjst, for jeg er jo stadigvæk den samme. De som accepterer det, har oftest sagt, nå ja det er da pænt men jeg vil ikke have nogen. Til en fest sad jeg engang ved siden af en mand som havde været til motorcykeltræf, da havde han set en kvinde med tatoveringer på begge arme, han blev forarget, indtil han fandt ud af at det var en bluse hun havde på, så sidder man og tænker – og hvad mener han som om mig, men han spurgte mig kun om hvor jeg havde fået dem lavet og hvor lang tid det havde taget.

Hvad var familiens reaktion:
"Du har jo altid gået dine egne veje!" Svigerinden kigger, men siger ikke noget, men at hun ikke bryder sig om det skinner igennem.

Har dette givet mindreværdskomplekser:
Når folk stopper op og glor uhæmmet, gav det mig de først år mindreværdskomplekser, i dag glor jeg tilbage og siger om de vil spørge om noget.

Du er i øjeblikket dekoreret på højre skulder og arm, hvor langt vil du gå:
Begge ben, ryggen, venstre arm (oveni det eksisterende) – det vil tage afhængig af pengepungen og tatovørens tider ca. 5 år.

Hvor lang tid har det taget at lave din store tatovering til nu:
Når den er færdig har den taget 2½ år.
Prisen?
1000 kr. i timen. Pt. er der brugt ca. 20 timer på den og der skal nok bruges ca. 6 timer mere.

Du har jo indlagt dig selv til livslang genopfriskning af dine tatos, hvor ofte skal det ske?
Min. 1 gang så må vi se hvordan det kommer til at se ud som tiden går.

Tror folk at du er med i en rockerklub?
Ja det tror de og de spørger og så svarer jeg afhængig af hvem der spørger at det er jeg – men det er jeg altså ikke i virkeligheden.

Har du et godt råd til andre kvinder der overvejer mere end en lændetatovering?
Tænk jer rigtig godt om, helt unge piger – lad være til I har styr på jeres tilværelse (job, ægtefælle m.v.) lad være med at få de popsmarte tatoveringer der er inde lige nu – det fortryder I når I bliver ældre – kærestenavne lad være, børnenes navne okay. Jo lysere hud man har jo flottere står farven så at være rødhåret er ikke noget problem tværtimod.

Ahem… tatoveringer og piercinger hænger jo ofte sammen, gælder det også dig?
Begge dele er jo grænseoverskridende, så ja, men jeg har ikke piercingerne mere da de irriterede mig.

Har du fortrudt at du startede?
Jeg har fortrudt at jeg ikke startede noget før, fordi så havde jeg haft dem i længere tid.

Hvad vil du signalere med dine tatoveringer?
At jeg vil vise omverdenen at tatoveringer kan være smukt

Nannas.dk har spurgt omverdenen, hvad de mener om tatoveringer

 

 

© nannas.dk november 2010